Кількість
|
Вартість
|
||
|
Як правильно обрати та купити казан для плову? 5 критеріїв
Казан - це традиційний східний литий посуд з напівкруглим або плоским дном для приготування їжі. Завдяки формі та приготуванню на вогні, страви в такому посуді виходять дуже насиченими, ароматними та смачними. Плов, рибна юшка, м'ясо, бограч – ці страви будуть смачніші, якщо приготувати їх в казані.
1. Обираємо матеріал посуду
Для приготування на вогнищі, необхідний казан з певними характеристиками. Без будь-якого покриття (тефлон, анти пригар, мармур) та без фарби (звичайної чи термостійкої). Це через те, що при високій температурі всі ці домішки мають властивість лущитись та попадати у їжу, що негативно вплине на ваше здоров’я.
Ми радимо наступні матеріали:
1. Алюмінієві казани. Вони виготовлені з м'якшого матеріалу. Відрізняються нижчою ціною, а вага казанків у 2-3 рази менша від сталевих. Швидко нагріваються та остигають. Добре підходять для приготування плову, рибної юшки, бограча та шурпи.
2. Чавунні казани. Важкі, потужні, дорогі та надійні. Довше нагріваються та краще тримають тепло. Не бояться перегріву. У чавунному казанку зручно готувати плов, м'ясо, тушити овочі, рагу. Підходить для приготування рідких страв.
2. Тип казану (форма)
- Туристичний. Має плоске дно, дуже стійкий. Можна підвішувати на тринозі за дужку або ставити на плиту, підставку, вугілля.
- Азіатська (або татарська) – класична та звична форма казана. Має округле дно. Зручно підсмажувати м'ясо та перемішувати рис.
- WOK – напівсферична форма казанка, але з плоским дном. Посуд стійкий до перевертань, а завдяки округлому дну в середині – зручно перемішувати страви. Потовщений низ дозволяє тушити страви без пригоряння.
3. Варіанти кришки для казанка
В нашому асортименті є різні комплекти казанів з кришкою. Вони бувають різних видів:
- Звичайна чавунна кришка із ручкою по центру. Нею зручно користуватись, оскільки однією рукою піднімаєте кришку, а іншою перемішуєте страву.
- Кришка – сковорода має на внутрішній частині плоску поверхню. Універсальний варіант для любителів зварити перші страви та підсмажити на вогні картоплю, м'ясо, овочі або рибу.
- Кришка – гриль ідеально підходить для смаження стейків, риби та сосисок.
- Легка алюмінієва кришка звичайної форми з ручкою по центру. Є у комплекті з алюмінієвими та чавунними казанами.
- Також є варіанти казанів без кришки.
4. Який об'єм казанка купити?
Що б не помилитися з розміром, продумайте наперед, як ви його використовуватимете. Якщо ви купуєте казан для приготування на багатті і плануєте виїзди на пікнік – виберіть літраж із запасом. З роками компанія друзів розростеться та обсягу може не вистачати. Розрахувати розмір посуду не складно:
- Визначтеся з необхідною кількістю порцій (одна порція на одну особу).
- Порахуйте необхідний розмір, виходячи з правила: 1,5 літра на одну особу.
У нас є в наявності казани об'ємом від 3 до 40 літрів, у різних варіаціях з кришками.
Список наявних розмірів казанів в інтернет-магазині ЖАР |
||
Чавунні казани з кришкою |
Алюмінієві казани з кришкою |
Алюмінієві котли з кришкою |
4 л |
3 л |
15 л |
6 л |
4,5 л |
20 л |
8 л |
5 л |
30 л |
10 л |
6л |
40 л |
12 л |
6,4 л |
|
15 л |
8 л |
|
17 л |
10 л |
|
22 л |
12 л |
|
30 л |
16,5 л |
|
5. Казан для плову: якого бренду купити
У каталозі інтернет магазину ЖАР є наступні бренди:
- Brizoll – виробництво розташоване у м. Біла Церква. Приклад недорогих та якісних чавунних та алюмінієвих виробів.
- Сітон – відливають якісні товстостінні чавунні казани у м. Дніпро. Українське виробництво високоякісного посуду.
- Boro-K – роблять бюджетні, стильні та практичні алюмінієві казани.
- Наша Майстерня (Maysternya) – якісні, зручні практичні та дуже красиві чавунні казани. Виробництво знаходиться у м. Одеса.
- Biol - загальновідомий бренд алюмінієвого та чавунного посуду.
- Zauberg – виготовляють недорогі та стильні алюмінієві казани.
- TALKo – українське виробництво якісних товстостінних казанів з алюмінію.
Додаткові характеристики брендів
Переваги казанів ТМ Brizoll:
- Низька ринкова вартість.
- Якісне українське виробництво.
- Оптимальні стінки сприяють зменшенню ваги.
- Сумісність з усіма видами плит: склокерамічною, індукційною, газовою. Туристичний тип з плоским дном стійко стоятиме рівній поверхні.
- У комплекті є дужка для триноги. Посуд можна використовувати як для дому, так і для виїзду на пікнік.
Переваги казанів ТМ Сітон:
- Повна відсутність пригоряння їжі. Товсті стінки сприяють рівномірному нагріванню.
- Екологічна чистота. Вся продукція має екологічний сертифікат та відповідає санітарним нормам.
- Довговічність. Якість товарів на найвищому рівні. При правильному догляді прослужить багато років.
- Економічність (висока теплоємність).
- Не боїться перегріву та механічних пошкоджень. Можна користуватися металевими лопатками, черпаками та шумівками.
Переваги казанів "Наша Майстерня":
- Товсті стінки та потовщене дно казана.
- Якісне українське виробництво.
- Гарантія від виробника: 100 років.
- Сумісність з усіма видами плит (включаючи склокерамічні та індукційні плити).
- Стійке дно казана запобігає перевертанню посуду.
Переваги алюмінієвих казанів TALKo:
- Має товсті стінки.
- Легкий та зручний.
- Довговічний.
- Простий у догляді.
- В комплекті є дужка для триноги.
Ціни на казани в інтернет магазині Jarr.com.ua
Якщо купити посуд для плову поганої якості, ви пошкодуєте про це вже при першому приготуванні їжі. Страви можуть пригоряти, покриватись чорним нальотом. Згодом, він може іржавіти і швидко прогоріти. Вартість казана для плову залежить від матеріалу, виробника, розміру, комплектації, форми кришки. Якісні казани відрізняються високою якістю лиття, металу, великою товщиною стінки.
Алюмінієві казани: від 370 грн.
Чавунні казани: від 1180 грн.
Перше використання: готуємо казан до готування смачного плову
Чавунні товари. Після покупки посуд потрібно добре вимити з миючим засобом та прожарити із сіллю. Це робиться для того, щоб з казана вийшло все технічне масло, яким обробляють поверхню для зберігання на складі.
Алюмінієвий посуд. Досить добре вимити з миючим засобом і можна приступати до готування.
Догляд за казанками та кришкою
Для цього посуду потрібен особливий догляд, і тоді він прослужить багато років.
Алюмінієві – потребують меншого догляду. Їх досить вчасно мити, не дряпати, не кидати і бити.
Догляд за чавунними виробами складніший. Зберігати їжу в них протипоказано. Вона може окислитися і зіпсує як страву, так і казан. Також після готування посуд потрібно помити і нанести тонкий шар рослинної олії для зберігання, щоб казанок не поржавів.
Інтернет – магазин ЖАР: зручний сайт, щоб купити казан для плову
Ми будемо дуже раді, якщо допомогли вибрати потрібний казан для плову, бограча, рибної юшки та взагалі для всіх звичайних страв, які цей посуд перетворює на ароматні шедеври. Придбати якісний казанок можна у нас. Ми обов'язково вас проконсультуємо та допоможемо з вибором. На сайті Jarr.com.ua є зручні фільтри для відбору казанків по діаметру, об'єму, товщині стінки та висоті. Можна підібрати кришку звичайної форми або кришку сковороду. Прочитайте відгуки від покупців, вивчіть характеристику а каталозі. Ми працюємо з перевіреними постачальниками, стежимо за якістю та ціною. Доставити товар можемо до будь-якої точки України. Оплата за товар здійснюється готівкою на відділенні пошти або банківською карткою. Ціни на казани від 370 грн. Кількість товарів: 61 шт.