Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чавунна сковорода – купівля на все життя
Вона цінується своєю довговічністю, якістю та міцністю. Вона не виділяє шкідливих речовин. Такий жаростійкий посуд можна використовувати не один десяток років. При цьому сковорода з чавуну лише покращує свої антипригарні властивості. Майже кожна бабуся в селі має свою улюблену столітню чавунну сковороду, на якій виходить найсмачніша смажена картопля або млинці.
Вибір чавунної литої сковороди для багаття
В інтернет-магазині Jarr.com.ua є великий вибір сковорідок для гриля та для приготування їжі на багатті. Завдяки товстому дну вони плавно розігріваються на вогні, не горять, тому готувати на них одне задоволення. Якщо ви випадково забудете пательню на увімкненій плиті або на багатті – не біда, чавун не боїться перегріву, йому це навіть на користь.
Якщо ви хочете придбати сковороду для мангала, все, що Вам потрібно – проміряти відстань між стінками, щоб вона спиралася на них. Купуючи жаростійкий посуд меншого діаметру, вам потрібно підкласти під низ решітку або спеціальну підставку. Також сковороду можна ставити прямо на вугіллі.
У нас є різні варіанти сковорідок гриль, для млинців, від малих до великих діаметрів, з дерев'яними та чавунними ручками, без ручок.
Чи підходить чавунна сковорода для індукційної плити?
Відповідь «Так» – 100%. Посуд із цього матеріалу відмінно примагнічується до індукційних варильних поверхонь, тому її можна з упевненістю купувати та використовувати. У сучасному інтер'єрі чавунні сковорідки виглядають дуже красиво, вишукано та додають родзинки у дизайні.
Види та розміри
• Чавунна сковорода для млинців з дерев'яною ручкою Maysternya: діаметр 22 см-24 см;
• Чавунні сковорідки гриль «Наша Майстерня» з дерев'яною, чавунною ручкою, а також без ручок (з вушками) 28 см – 35 см;
• З дерев'яною ручкою Maysternya: діаметр 24 см - 28 см;
• З вушками для мангала, гриля та багаття «Наша Майстерня»: 26 см, велика 40 см.
Вага таких сковорідок від 1,5 до 5,5 кг. Висота бортика становить від 2,5 см до 6 см. Дерев’яна ручка знімна.
Плюси та мінуси чавунної пательні
Якщо ви хочете купити чавунну сковороду, зважте на ці особливості. Як будь-який товар, вона має свої позитивні та негативні сторони.
Переваги:
- Екологічність матеріалу. Лита чавунна пательня без покриття, без тефлону та мармуру, не покрита жодним хімічним матеріалом. Це забезпечує повну екологічність та безпеку приготування їжі. При тривалому використанні або при перегріві вона не виділятиме шкідливі речовини. Згодом, старе мармурове покриття дряпається, при перемішуванні їжі може кришитися, яке частинки потрапляють у готове блюдо.
2. Міцність. Чавун – це сплав заліза та вуглецю. Тому жаростійкий посуд з такого матеріалу можна дряпати металевою лопаткою, користуватися ложкою, шумівкою, перемішувати страви будь-яким предметом.
3. При кожному приготуванні чавун віддає частинку себе, насичує їжу корисними іонами заліза.
4. Чавунна сковорода не боїться перегріву. Оскільки пательні мають товсте дно, її можна використовувати на кухонній плиті, а також на багатті, грилі, мангалі або пічці на дровах. Від високої температури сковорідці нічого не буде, вона навіть поліпшить свої властивості.
5. Багатофункціональність. У ній можна приготувати будь-що, на ній можна смажити, тушити, запікати в духовці. У сковороді для млинців можна зробити ідеальні млинці, невелику засмажку, у сковороді для гриля ви ідеально просмажите м'ясо, курку та овочі.
6. Універсальність. Сумісна з усіма видами плит, також її можна використовувати на відкритому вогні.
7. Довговічність. На свої товари виробники дають неймовірно великий гарантійний термін: до 75 років.
Недоліки:
1. Оскільки у сковороди товсте дно та стінки, вага її перевищує звичайні кухонні. Цей недолік необхідно враховувати при виборі розміру сковороди.
2. Зберігати готову їжу в чавуні не рекомендується. Від цього їжа швидше псується, а сама сковорода може іржавіти.
3. Після використання її потрібно помити, висушити досуха і зберігати в сухому місці. Ці заходи потрібні, щоб запобігти появі іржі.
Чавунна сковорода: підготовка до використання
Пательні просочені технічною оливою для зберігання на складі, що висмажується після першої підготовки.
1. Прожарити на сильному вогні 15-20 хвилин до припинення виділення диму. Дати охолонути й добре вимити з мийним засобом (можна з содою)
2. Просушити на плиті, промазати всю поверхню тонким шаром олії, маргарину (і всередині та зовні). Поставити у духовку на 250 градусів на 60 хвилин. Якщо дерев'яна ручка, її потрібно зняти.
3. Якщо немає духовки, можна прожарити на плиті до закінчення виділення диму. Олія при температурі 250 градусів вигоряє та утворює полімеризований шар.
Пункт 2 можна повторити кілька разів – шар буде товщим, а сковорода менше пригорятиме.
Інтернет-магазин ЖАР – зручний сайт, щоб купити чавунну сковороду
Ми надаємо повну інформацію та характеристики товарів, щоб Вам було легше визначитися із замовленням. Ціни на чавунну сковороду варіюються від 379 до 820 грн. Ви можете вибрати зручний спосіб доставки: самовивіз зі складу, доставка Новою Поштою по Україні або Міжнародна доставка. Доставка у міста (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Ужгород, Чернігів) зазвичай займає 1 день з моменту відправлення товару. Оплатити товар можна безготівковим розрахунком або при отриманні товару поштою або зі складу. Перед покупкою прочитайте відгуки покупців. Якщо при виборі чавунної сковороди у Вас виникли запитання чи сумніви, Ви завжди можете зателефонувати за контактним номером телефону та уточнити все у нашого менеджера.