Кількість
|
Вартість
|
||
|
Казан чавунний азіатський
Цей тип казана є найбільш класичним виглядом серед усіх. Напівсферична форма азіатського казана сприяє рівномірному нагріванню посуду. Товсті стінки акумулюють тепло, а кришка тримає весь аромат страви всередині. Казан азіатський найбільше підходить для використання на відкритому вогні разом триногою, приготуванні на мангалі, печі.
Як обрати та купити казан чавунний азіатський?
В інтернет-магазині ЖАР є великий вибір азіатських чавунних казанів українських виробників Syton, Brizoll, Maysternya, Біол; з різними варіантами кришок; об’ємами від 4 до 30 літрів. Скористайтесь зручними фільтрами відбору на сайті, щоб обрати необхідний татарський казан. Виберіть:
- об’єм казана: від 4 до 30 літрів.
- кришку-сковороду, гриль або чавунну кришку звичайного вигляду;
- бренд (виробник товару);
- діаметр азіатського казана: від 280 мм до 520 мм.
Особливості форми азіатського (татарського) казана
Казани округлої форми називають також татарськими, оскільки ці слова є в певному сенсі синонімами, але характеризують вони один і той самий азіатський тип:
- Чавунна форма напівсфери з пропорційним заокругленим виглядом дна посуду.
- Дві або чотири литі чавунні ручки (в залежності від виробника). За них зручно піднімати та переносити посуд, можна підчепити дужку для використання разом з триногою.
- Дно може бути повністю округле або з невеликим плоским кругом для стійкості (наприклад казан азіатський Сітон). Готувати на рівній поверхні плити в азіатській формі ми не радимо, адже посуд не стійкий до перевертань. Краще використовувати триноги, підставки для вогню або підставки для казана на мангал.
Варіанти кришки
Казани укомплектовані чавунною кришкою звичайної форми, чавунною кришкою сковородою або чавунною кришкою гриль. Перед тим як купити азіатський казан, обдумайте як ви будете його використовувати.
- Казан азіатський з кришкою сковородою. Якщо в процесі готування плову чи каші, ви бажаєте підсмажити м'ясо, овочі чи рибу, оберіть кришку сковороду. Її можна ставити на відкритий вогонь, розпечене вугілля або плиту (чавун сумісний навіть з індукційними плитами).
- Кришка гриль ребристої форми дозволяє смажити м'ясо, рибу, овочі, морепродукти, ковбаски із хрусткою скоринкою та апетитним виглядом.
- Чавунна кришка звичайної форми з ручкою по центру зверху. Такий варіант найбільш підійде тим, хто бажає використовувати кришку за одним призначенням: утримувати тепло та аромат страви всередині татарського казана. Однією з переваг такої кришки є те, що її можна піднімати однією рукою, а іншою перемішувати страву, що не зробиш в інших варіантах кришки.
Особливості кришки сковороди в казанах Сітон: поверхня не гладка, а рифлена. Це створює додаткові візерунки на стравах. Кришка сковорода Brizoll має рівну плоску поверхню.
Що готувати в азіатському казані
В азіатській (татарській) формі найкраще готувати другі страви. Їх зручно перемішувати, вони не пригорають, мають чудовий смак та аромат.
Найбільш розповсюджена страва у казані – це плов. І не дарма, оскільки при правильному підборі м’яса, рису та спецій, він виходить дуже смачним. Також в такому посуді можна готувати каші, рагу, гарніри з куркою, м’ясом та безліч інших страв.
Димок від багаття, свіже повітря та весела компанія – головні інгредієнти гарно проведеного часу на природі. При наявності цих компонентів, будь-яка страва в чавунному казані вийде смачною та цікавою.