Прес-гриль (з ребрами) чавунний товстостінний діаметром 20 см від українського виробника Maysternya. Велика товщина стінок 20 мм та вага 3,3 кг забезпечить необхідний притиск страв.
Круте і дуже зручне доповнення для чавунного посуду - чавунний прес. Навіщо потрібна кришка прес? Такі забезпечують зазвичай ніжність, соковитість м'яса, при цьому - апетитну хрустку скоринку, дозволяють готувати безліч специфічних страв. Зручна річ для справжніх цінителів стейків.
Як користуватись? Можна класично: знизу на сковорідці страва, зверху притискає прес. А можна експерементувати: покласти прес на вугілля, розжарити, потім на страву, можна перевернути і смажити на ньому, можна і в духовку. Має невеликі бортики, на які можна покласти розпечене вугілля і смажити з обох боків одночасно. Гарно розігрітий прес-гриль завдяки великій товщині дуже довго тримає температуру. Проте не кидайте його розпеченим у холодну воду, щоб не тріснув.
Круглий варіант чудово підходить для круглих жаровень або сковорідок