Кількість
|
Вартість
|
||
|
5 речей, які треба знати перед тим, як купити казан на 12 літрів
Особливою популярністю користуються казани об’ємом на 12 літрів. Це досить місткий посуд, здатний нагодувати велику компанію на 12-16 чоловік. Він стане у нагоді на риболовлі, виїзді на пікнік, на дачі та для приготування смачних страв удома.
Зараз в Україні можна купити казан на 12 літрів багатьох відомих виробників, різної якості та з різного матеріалу. Тут постає питання: чим вони відрізняються та як правильно визначитись з вибором? Який казан найкращий? Розкладемо все «по поличках».
#1. Матеріал
Їх всього два, тому на цьому етапі вибір простіший. Казани на 12 літрів є з алюмінію або з чавуну. Слід обрати матеріал в залежності від цілі використання та від особистих побажань.
Для приготування на багатті найкраще підійде посуд з чавуну, оскільки теплова емісія в нього більша, страви рівномірно готуються та не пригорають. Чавунні казани не бояться перегріву, їм це піде навіть на користь. На нашу думку, єдиним мінусом є вага. 12-літрові чавунні казани мають вагу 11-13 кг, а разом із чавунною кришкою до 15 кг.
Казани з алюмінію також підходять для використання на вогнищі, проте через надто високу температуру можуть деформуватись. Казани на 12 літрів з алюмінію найкраще брати з собою у похід чи на пішу прогулянку через те, що вони легші (до 5 кг).
#2. Виробник
В залежності від кокілю (ливарна форма для лиття) кожного виробника, казани на 12 літрів відрізняються товщиною стінки, формою, дизайном та якістю лиття. Деякі алюмінієві казани виготовляються іншим способом - штампуванням.
Також від кожного виробника залежить комплектація виробу. Посуд може комплектуватись кришкою різних видів чи форм, фірмовою коробкою, інструкцією з підготовки та використання казана, додатковими аксесуарами.
В нашому інтернет магазині Ви можете придбати казани на 12 літрів найвідоміших та найкращих виробників України:
- Наша Майстерня (м.Одеса);
- Брізол (м. Біла Церква);
- Сітон (м. Дніпро).
#3. Форма
12 літрові казани є різних форм: азіатські, узбецькі, WOK, туристичні форми, форми каструлі. Слід обрати варіант в залежності від страв, які ви будете готувати. Туристична та форма каструлі найкраще підійде для приготування перших (рідких) страв. Узбецький чи азіатський казан на 12 літрів краще підходить для плову, каші та інших других страв.
На власному досвіді, ми переконались, що готувати можна всі страви в будь-якій формі, проте питання стоїть в зручності приготування.
#4. Вибір кришки
Одне з найпоширеніших питань від наших клієнтів: "Яку кришку до казана краще взяти?". Варіантів небагато, але всі вагаються. Що краще: кришка сковорода, кришка гриль чи звичайна форма кришки з ручкою по центру?
Розкриємо суть кришки - вона необхідна щоб не попадав пил, бруд до страви, для прискорення та рівномірного приготування. Все інше - особливості вашого використання. Наприклад, якщо після плову Ви захотіли підсмажити картоплі - купуйте казан на 12 л із кришкою сковородою, якщо любите стейк із скоринкою - оберіть кришку гриль.
#5. Комплектація
Кожний виробник по своєму комплектує свій виріб, ми розкажемо про особливості. В комплектації до чавунних казанів зазвичай кладуть інструкцію з підготування і подальшого використання, оскільки чавунний посуд спочатку треба прожарити.
Алюмінієві казани інструкції та особливої підготовки не потребують. Також казани можуть комплектуватись металевим скребком, лопаткою, фірмовим пакуванням, дужкою для триноги. Деякі елементи комплектації іноді є вирішальними при купівлі казана на 12 літрів.
Який діаметр у казана на 12 літрів?
|
Чавунні казани |
Алюмінієві казани |
||
Виробник (бренд) |
Brizoll |
Syton |
Maysternya |
Boro |
Діаметр, мм |
400 |
400 |
400 |
300 |
Скільки коштує казан на 12 літрів?
Ціна казана на 12 літрів (станом на 2024 р):
- Чавунний без кришки – 1512 грн;
- Чавунний зі звичайною кришкою – від 1999 грн.
- Чавунний з кришкою сковородою – від 2149 грн.
- Чавунний з алюмінієвою кришкою – 1999 грн.
- Алюмінієвий – від 750 грн.
Скільки порцій в 12 літровому казані?
Важливою умовою підбору казана є правильний прорахунок необхідного об’єму. Адже всі воліють купити найбільш підходящий казан для його сім’ї чи компанії. Ми прорахували середню кількість порцій для кожного виду страв:
- Для перших (рідких) страв: 8 – 12 порцій.
- Для других страв( плов, рагу, каші): 12 – 16 порцій.
Дуже ретельно правила підбору об’єму ми прописали в нашій статті https://jarr.com.ua/na-skilky-litriv-obraty-kazan/. Якщо все ще сумніваєтесь з правильним вибором, заміряйте необхідний об’єм з наявним посудом у Вас на кухні та нескладними математичними діями дізнаєтесь кінцевий результат.
Купити казан на 12 літрів в інтернет магазині ЖАР
В Україні досить розвинута сфера виробництва чавунного та алюмінієвого посуду, ми нарахували більше 10 виробників, додайте до цього списку ще імпорт з інших країн, різновиди модифікацій (на кожного виробника по 2-3шт) і отримаємо великий вибір. Проте це добре, коли є з чого вибрати та купити. Найкраще для відкритого вогню підходять товстостінні казани, для кухонної плити можна купити і простіший штампований.
На сайті Jarr.com.ua є 10 варіантів казанів з таким об’ємом, з різною комплектацією та різних виробників. Ми доставляємо свої товари по всій Україні: в Житомир, Київ, Харків, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Миколаїв, Херсон, Полтаву, Суми та інші.